Lege promulgată. Românii sărmani vor primi voucherele de 250 de lei până la finalul anului

541
Lege promulgată. Românii sărmani vor primi voucherele de 250 de lei până la finalul anului - vouchere-1699296792.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă care prelungeşte perioada de acordare a tichetelor sociale până la sfârşitul acestui an. Iniţiativa legislativă prevede prelungirea, până la data de 31 decembrie 2023, a măsurii de acordare a tichetelor sociale de 250 lei pentru anumite categorii de persoane şi familii vulnerabile, pentru alimente şi mese calde.


Astfel, legea promulgată de către şeful statului aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 165/2022 şi prevede modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parţial din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestuia.


Românii aflați în situații vulnerabile au primit deja, anul acesta, cinci tranșe de bani. Mai exact, în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie. Asta înseamnă că ultima tranșă de bani va intra pe card în luna decembrie. În ceea ce privește data la care vor intra banii, de regulă, aceștia sunt primiți în jurul datei de 15 a fiecărei luni. Plus sau minus câteva zile.


Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Nu puteți retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4973 secunde