Opere de artă confiscate de naziști, descoperite la München

117

Articole recomandate

O colecție de 1.500 de opere de artă, printre care lucrări realizate de Henri Matisse, Pablo Picasso și Marc Chagall, confiscate de naziști între anii ’30 și ’40 ai secolului trecut, a fost descoperită la München. Unele dintre aceste lucrări au fost declarate "artă degenerată" de către regimul nazist, în timp ce altele au fost sustrase de la colecționarii de artă evrei sau vândute pe sume derizorii, informează bbc.co.uk. 

Experții au evaluat lucrările descoperite la aproximativ un miliard de euro, iar dacă autenticitatea acestora va fi confirmată, se poate vorbi despre una dintre cele mai mari acțiuni de recuperare a operelor de artă furate, conform revistei Focus.

Potrivit revistei, operele de artă au fost descoperite întâmplător la începutul anului 2011, când autoritățile fiscale au percheziționat domiciliul lui Cornelius Gurlitt, fiul unui comerciant cu obiecte de artă din München, suspectat de evaziune fiscală. Cele 1.500 de lucrări de artă, care dispăruseră în timpul regimului nazist, erau depozitate în camere întunecate, iar Cornelius Gurlitt punea în vânzare anumite tablouri din colecție când avea nevoie de bani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2643 secunde