SUA și Germania, acord istoric privind spionajul

67
SUA și Germania, acord istoric privind spionajul - suasigermaniua-1383490739.jpg
Statele Unite și Germania vor încheia în curând un acord prin care se angajează reciproc să nu se spioneze, scrie săptămânalul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a Guvernului german nu a dorit să comenteze pe marginea informațiilor din articol. Potrivit FAS, care citează surse apropiate Guvernului german, o delegație a cancelarului german și oficiali americani de rang înalt care s-au întâlnit la mijlocul săptămânii la Casa Albă au convenit să adopte un asemenea acord, care ar urma să fie încheiat la începutul anului viitor.

Consilierul cancelarului german pentru Politică Externă Christoph Heusgen și coordonatorul serviciilor de informații din cadrul Cancelariei Günter Heiss s-au întâlnit miercuri, la Casa Albă, cu reprezentanți ai Guvernului american, și anume cu consiliera pentru probleme de Securitate Națională Susan Rice și Directorul Național al Serviciilor de Informații (DNI) James Clapper.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a anunțat, atunci, că unul dintre subiectele reuniunii a fost "baza clară pe care Guvernul german vrea să o stabilească pentru activitățile serviciilor secrete ale celor două țări și colaborarea lor".

Potrivit FAS, directorii serviciilor secrete germane (BND) și Biroului pentru Protecția Constituției Gerhard Schindler și Hans-Georg Maassen urmează să se întâlnească zilele acestea, la Washington, cu conducătorii serviciilor secrete americane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.408 secunde