Organizația Cooperării Islamice respinge planul Trump

129
Organizația Cooperării Islamice respinge planul Trump - organizatia-1580850417.jpg

Articole recomandate

Organizația Cooperării Islamice (OCI), care grupează peste 50 de state musulmane, a anunțat, luni, că respinge planul președintelui american Donald Trump pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian, în finalul unei reuniuni extraordinare în Arabia Saudită, potrivit AFP. 


Organismul panislamic, care reprezintă peste 1,5 miliarde de musulmani în lume, și-a invitat membrii "să nu coopereze în vreun mod sau altul cu eforturile administrației americane pentru a face să se aplice planul". 


Acest proiect, la care palestinienii nu au fost asociați, prevede anexarea de către Israel a peste 130 de colonii și a Văii Iordanului, în Cisiordania ocupată. Washingtonul estimează între altele că Ierusalimul este capitala "indivizibilă" a Israelului, în timp ce palestinienii vor să facă din partea de est a orașului capitala statului la care aspiră. 


"Acest plan americano-israelian nu răspunde aspirațiilor minimale și drepturilor legitime ale poporului palestinian", au ripostat, într-un comunicat, miniștrii afacerilor externe din țările membre ale OCI, prezenți la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite. Ei au insistat asupra "dreptului la statul Palestina cu suveranitatea asupra tuturor teritoriilor palestiniene ocupate în 1967, inclusiv Ierusalimul de Est" și asupra "fermului lor angajament în favoarea soluției celor două state".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5095 secunde