Când se dă startul în procesul destituirii președintelui Donald Trump

174
Când se dă startul în procesul destituirii președintelui Donald Trump - saptamana-1579120359.jpg

Articole recomandate

Procesul pentru destituirea președintelui Donald Trump va începe probabil la 21 ianuarie, a declarat ieri liderul majorității republicane din Senatul american, Mitch McConnell, informează AFP și Reuters.


"Etape preliminare", precum depunerea jurământului senatorilor în fața șefului Curții Supreme însărcinată să supervizeze dezbaterile, ar putea avea loc de la sfârșitul acestei săptămâni, a precizat el în timpul unei conferințe de presă.


Procesul politic împotriva lui Trump se desfășoară în Senat, unde, spre deosebire de Camera Reprezentanților, republicanii acestuia au majoritate.


Comisia Juridică din Camera Reprezentanților a SUA a reținut luna trecută două capete de acuzare împotriva președintelui Trump în cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare și destituire), respectiv abuz de putere și obstrucționarea Congresului în scandalul legat de presiunile pe care liderul de la Casa Albă le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru a relua o investigație în care era vizat și Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidențiale de anul viitor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.928 secunde