Contractele din transportul feroviar public de călători se prelungesc până în 2023

268
Contractele din transportul feroviar public de călători se prelungesc până în 2023 - contracteledintransportulferovia-1579120455.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere proiectul unei hotărâri de guvern pentru aprobarea contractelor de servicii publice în transportul feroviar public de călători, pentru perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2023. Se propune aprobarea contractelor cu Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători "CFR Călători" SA, Regio Călători SRL, Interregional Călători SRL, Transferoviar Călători SRL, Astra Trans Carpatic SRL și Softrans SRL, ca urmare a expirării valabilității contractelor de servicii publice pentru perioada 2016 – 2019, aprobate prin HG nr.231/2016.


În conformitate cu prevederile legislației europene, contractele pentru servicii publice de transport feroviar de călători atribuite în mod direct pe baza unei proceduri alta decât o procedură competitivă echitabilă, încheiate după data de 24 decembrie 2017, pot continua până la data lor de expirare (dar fără a depăși o durată de 10 ani). 


Prin urmare, operatorii de transport feroviar care vor avea în executare în această perioadă (01.01.2020 – 31.12.2023) contracte de servicii publice atribuite în mod direct nu vor fi în niciun fel restricționați să participe la noile proceduri competitive, care vor avea ca obiect servicii suplimentare și care vor fi organizate, derulate și implementate de ARF, începând cu 2021- 2022, atunci când primele unități de material rulant vor fi livrate și vor intra în posesia ARF. Astfel urmează să fie organizate proceduri competitive de atribuire deschise tuturor operatorilor, echitabile și care să respecte principiile transparenței și nediscriminării, având ca obiect servicii suplimentare, linii, pachete de linii care vor beneficia și de noul material rulant.
La data prezentă pe piața din România activează cinci operatori de transport feroviar public de călători, entități juridice de drept privat, licențiați conform legii, și o entitate de drept public, licențiată conform legii, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" S.A.. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Cu ce se ocupă miniștrii români
Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
Stire din Sport : SANCȚIUNI DURE! Astra Giurgiu, depunctată
Pagina a fost generata in 0.3354 secunde