Ouăle de ciocolată, mai scumpe de acest Paște. Prețul la cacao s-a dublat

128
Ouăle de ciocolată, mai scumpe de acest Paște. Prețul la cacao s-a dublat - oua-de-ciocolata-scumpe-1711301756.jpg

Articole de la același autor

Veste proastă înainte de Paște. Prețul ouălor și a iepurașilor de ciocolată va fi mai mare anul acesta. Problema este pe tot globul.


În preajma sărbătorilor pascale, vestea scumpirilor semnificative pentru iepurașii și ouăle de ciocolată a făcut înconjurul lumii, conform unui raport Bloomberg.


Cauza principală o reprezintă cotațiile în creștere ale cacao, ingredientul de bază al ciocolatei. În ultimele trei luni, prețurile la cacao s-au dublat, atingând un record de 8.900 de dolari pe tonă la Bursa de la New York. Afecțiuni ale arborilor de cacao din vestul Africii și fenomene meteo extreme au redus producția, anticipând al treilea an consecutiv de deficit la nivel mondial.


Aceste scumpiri afectează prețurile ciocolatei înainte de Paște. În Statele Unite, prețul mediu al ouălor de ciocolată a crescut cu 12% în ultimul an, iar în Marea Britanie, unele mărci celebre au înregistrat creșteri de până la 50%.


Aceste schimbări marchează doar începutul, deoarece majoritatea companiilor au achiziționat deja cacao la prețuri record pentru producția de dulciuri de Paște, dar și pentru alte sărbători viitoare.


Producătorii de ciocolată își ajustează prețurile în consecință, anunțând majorări în 2024 și 2025. În ciuda posibilității ca unele companii să dețină stocuri mai ieftine pentru producția viitoare, majorările de preț sunt inevitabile, iar majoritatea producătorilor optează pentru o creștere graduală pentru a evita șocarea consumatorilor




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4498 secunde