Panică în SUA: 30 de cutremure au scuturat Los Angeles-ul

458
Panică în SUA: 30 de cutremure au scuturat Los Angeles-ul - losangelescutremur-1344530637.jpg
Aproximativ 30 de cutremure de magnitudine redusă au fost înregistrate în apropiere de Los Angeles începând de marți seara și până miercuri dimineața, fără să producă pagube și dintre care doar trei au fost resimțite de către populație, potrivit anunțului autorităților, relatează AFP.
Un prim cutremur, cu magnitudinea 4,5, s-a produs marți, la ora locală 23.23 (miercuri, 9.23, ora României), la Yorba Linda, o comună din comitatul Orange, la aproximativ 54 de kilometri sud-est de Los Angeles, urmat de o replică cu magnitudinea 2,2, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.
Un alt seism, cu o magnitudine de 4,5 pe scara Richter, s-a produs în aceeași zonă miercuri, la ora locală 9.33 (19.33, ora României), urmat după 18 minute de o replică cu magnitudinea 3,4.
Kate Hutton, din cadrul biroului USGS Pasadena (la est de Los Angeles), a declarat într-o conferință de presă că aproximativ 30 de cutremure s-au produs succesiv începând de marți seara și până miercuri dimineața, "o activitate (seismică) foarte obișnuită în California". Trei dintre aceste cutremure au putut fi resimțite de către populație.
Importanta activitate seismică din California este cauzată de falia San Andreas, care traversează acest stat, cel mai populat din Statele Unite, pe axa nord-sud.
Seismologii consideră că există o posibilitate de 99% ca un cutremur devastator să afecteze California în următorii 30 de ani. Potrivit estimărilor, un cutremur cu magnitudinea 7,8 ar putea provoca moartea a aproximativ 1.800 de persoane, rănirea a alte aproximativ 50.000 și avarierea a aproximativ 300.000 de clădiri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6204 secunde