Papa Francisc a primit pentru prima dată la Vatican victime ale unor preoți pedofili

2549
Papa Francisc a primit pentru prima dată la Vatican victime ale unor preoți pedofili - papafranciscresize1mfax554511140-1404728291.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc s-a întâlnit, pentru prima dată, cu un grup de șase victime ale unor preoți pedofili, a anunțat Sfântul Scaun.  Aceste victime - două din Germania, două din Marea Britanie și două din Irlanda - au fost primite de către Jorge Mario Bergoglio la reședința Sfânta Marta, unde locuiește de când a fost ales Papă în martie 2013. Înainte de întâlnire a fost oficiată o slujbă în Capela Papei.


Această întâlnire, într-un format privat, pe care Papa-însuși a anunțat-o la sfârșitul lui mai, a fost foarte așteptată, asociații ale victimelor exprimându-și nemulțumirea față de faptul că nu a avut loc mai devreme și apreciind că Varicanul nu depune eforturi suficiente în lupta împotriva flagelului pedofiliei.


Papa a anunțat în mai multe rânduri o "toleranță zero" și voința de a impune "sancțiuni foarte dure", comparând orice preot care abuzează de un copil cu cineva care comite cel mai rău sacrilegiu religios, și anume "o slujbă neagră". El a creat o comisie de experți pentru protecția copiilor în cadrul instituțiilor Bisericii Catolice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3162 secunde