Papa Francisc denunță sclavia în care trăiesc mulți oameni în întreaga lume

74
Papa Francisc denunță sclavia în care trăiesc mulți oameni în întreaga lume - papa-1588337070.jpg
Papa Francisc a denunțat vineri, într-o predică matinală dedicată Zilei Internaționale a Muncii și Sfântului Iosif Muncitorul, că în întreaga lume continuă să existe sclavi, femei și bărbați obligați la muncă forțată, nedreaptă sau prost plătită, informează agerpres.ro.


"Demnitatea muncii este foarte maltratată. În istorie, am citit despre lucrurile îngrozitoare făcute sclavilor, cum îi duceau din Africa în America, (...) și spunem că era groaznic. Însă și acum există mulți sclavi", a avertizat papa din capela amplasată în reședința sa, Casa Sf. Marta de la Vatican.


În timpul predicii, susținută fără enoriași pentru a evita contagierea cu noul coronavirus, Suveranul Pontif a denunțat faptul că în prezent "mulți bărbați și femei nu sunt liberi să muncească, ci sunt obligați s-o facă pentru a supraviețui".


"Sunt sclavi ai muncii forțate. Nedreaptă, prost plătită și îl face pe om să trăiască cu demnitatea subminată. Sunt mulți în lume", a avertizat papa Francisc, care a spus că și-a amintit că a citit o știre într-un ziar despre un lucrător din Asia care câștiga o jumătate de dolar pe zi și care a fost omorât în bătaie de patronul său pentru că și-a făcut prost treaba.


Totuși, acest flagel afectează și lumea occidentală, a atras atenția papa, care a adus în discuție cazul zilierilor care muncesc "pentru salariul minim timp de 8, 12 sau 14 ore pe zi" sau al menajerei fără drept la o pensie, la siguranță sau la asistență socială". "Se întâmplă în întreaga lume, dar și aici", a spus papa Francisc.


În opinia sa, munca i-a fost dată omului de către Dumnezeu cu scopul de a continua Creația. "Vocația pe care ne-a dat-o Dumnezeu este frumoasă, să creăm, să muncim... dar acest lucru se poate face doar când condițiile sunt juste și când demnitatea este respectată", a atenționat papa Francisc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2323 secunde