Parchetul Federal german a redeschis ancheta asupra unui atentat comis în urmă cu 34 de ani

113
Parchetul Federal german a redeschis ancheta asupra unui atentat comis în urmă cu 34 de ani - ciocanjudecator18392400-1418369749.jpg

Articole recomandate

Parchetul Federal german a anunțat redeschiderea anchetei asupra unui atentat comis în urmă cu 34 de ani în timpul Festivalului Berii, la Munchen (sud), și soldat cu 13 morți, inclusiv autorul.

Misterul care planează asupra unor eventuali complici a fost dezbătut frecvent de la atacul din 26 septembrie 1980, "cel mai grav" atribuit extremei drepte în Germania după al Doilea Război Mondial, a subliniat Parchetul într-un comunicat.

Declarațiile unui "martor până în prezent necunoscut", care evocă posibili complici, necesită noi investigații din partea poliției criminale din Bavaria, a explicat procurorul Harald Range.

"Asasinatul nu se prescrie" în Germania, a amintit el în comunicat, precizând că anchetatorii nu se vor limita doar la declarațiile martorului, o femeie, ci "vor urma toate pistele" care vor permite elucidarea acestui "atentat învăluit în mister", scrie mediafax.ro. La 26 septembrie 1980, Gundolf Köhler, un fost militant de extremă dreapta în vârstă de 21 de ani, a plasat o bombă într-o pubelă la intrarea principală a Oktoberfest, la Munchen, frecventat de milioane de amatori de bere în fiecare an.

Atentatul s-a soldat cu 13 morți, inclusiv autorul, și 211 răniți. Ancheta a fost închisă în noiembrie 1982, după ce Parchetul Federal nu a mai identificat alte persoane care ar putea fi anchetate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8714 secunde