Parlamentul European votează programul "Europa creativă"

57

Articole recomandate

Parlamentul European (PE) a adoptat, în cadrul sesiunii sale plenare de la Strasbourg, programul "Europa creativă", care va susține în următorii șapte ani mobilitatea artiștilor și a operelor artistice, precum și adaptarea domeniului audiovizual la era digitală.

De asemenea, textul creează un mecanism de garantare a împrumuturilor pentru a sprijini microîntreprinderile și IMM-urile din domeniile cultural și creativ.

"Globalizarea, digitizarea, fragmentarea pieței, audiențele largi și accesul la credit. Acestea sunt provocările cu care se confruntă «Europa crea-tivă», în scopul de a sprijini un sector care reprezintă 7% din PIB-ul european, are aproape opt milioane de angajați și cuprinde un milion de companii", a spus eurodeputata italiană Silvia Costa, raportor din partea PE pentru acest program.

Programele actuale - Media, Media Mundus și Cultura - sunt reorganizate în cadrul unui singur text legislativ, care include două subprograme - MEDIA și Cultura - și o componentă trans-sectorială, cu un buget total de peste 1,4 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.473 secunde