Fost angajat civil al NATO, condamnat pentru spionaj

107
Fost angajat civil al NATO, condamnat pentru spionaj - nato-1385014250.jpg

Articole recomandate

Un fost angajat civil al NATO care muncea la baza militară americană de la Ramstein, în sud-vestul Germaniei, a fost condamnat de către justiția germană la șapte ani de închisoare pentru spionaj.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, desemnat sub numele de Manfred K. în comunicatul tribunalului, a pătruns, în martie 2012, într-un server securizat care conținea date confidențiale, pe care le-a transferat într-un sistem public. El a transferat aceste date în serviciul său privat de e-mail, după care le-a salvat pe un dispozitiv de stocare a datelor de tip USB.

Potrivit tribunalului, caracterul confidențial al acestor date era cunoscut foarte bine de către acuzat, care ar fi încercat să le vândă unor servicii secrete străine, aducându-i circumstanțe agravante de "trădare față de țara sa".

Aceste date ar fi putut permite unei puteri ostile NATO să aibă acces la o rețea secretă a organizației.

Acuzatul, un cetățean german care muncea pentru NATO din 1979, a dat asigurări că voia doar să atragă atenția asupra unor breșe în sistemul de securitate, însă tribunalul i-a respins argumentele și a pronunțat o pedeapsă destul de apropiată de cea solicitată de parchet, care a cerut să fie condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7316 secunde