Parlamentul grec va investiga scandalul interceptărilor ilegale

222
Parlamentul grec va investiga scandalul interceptărilor ilegale - parlamentulgrec-1661880213.jpg

Articole recomandate

Parlamentul grec a creat o comisie specială de anchetă pentru a investiga scandalul interceptărilor telefonice care afectează guvernul conservator, relatează AFP.

O majoritate de 142 de deputaţi din cei 299 prezenţi au votat în favoarea unei anchete privind interceptarea socialistului Nikos Androulakis, liderul PASOK-Kinal - al treilea partid din parlamentul grec - şi deputat european.

Nu a fost înregistrat niciun vot împotrivă, iar cei 157 de parlamentari ai partidului Noua Democraţie, aflat la putere, s-au abţinut, potrivit preşedintelui Parlamentului, Costas Tassoulas.

Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii iulie, când Androulakis a depus o plângere în care susţinea o încercare de monitorizare a telefonului mobil prin programul de spionaj ilegal Predator.

Guvernul conservator grec condus de Kyriakos Mitsotakis se află sub o presiune enormă după dezvăluirile privitoare la supravegherea de către serviciile naţionale de securitate (EYP) a lui Nikos Androulakis.

Acest scandal a dus la două demisii din rândul colaboratorilor premierului Mitsotakis - cea a şefului EYP Panagiotis Kontoleon şi cea a secretarului general al cabinetului prim-ministrului, Grigoris Dimitriadis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9694 secunde