Partidul premierului socialist Antonio Costa a câştigat alegerile din Portugalia

91
Partidul premierului socialist Antonio Costa a câştigat alegerile din Portugalia - partidul-1643652110.jpg

Articole recomandate

Socialiştii aflaţi la guvernare în Portugalia par să fi câştigat cele mai multe voturi şi probabil o majoritate absolută la alegerile parlamentare care au avut loc duminică, după cum indică sondajele realizate la ieşirea din secţiile de votare, declanşând manifestări de bucurie la sediul electoral al prim-ministrului Antonio Costa, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

În condiţiile unei prezenţe la urne mai mari decât se prognoza şi în pofida pandemiei de coronavirus, rezultatul alegerilor reprezintă o surpriză după ce socialiştii îşi pierduseră cea mai mare parte din sprijin conform sondajelor de opinie recente şi ar putea semnala o şansă pentru Portugalia de a avea un guvern stabil, contrar celor mai multe aşteptări.

Pe măsură ce exit-poll-urile care se derulau pe ecranele TV dădeau Partidul Socialist drept câştigător cu un procentaj de 37% - 42,5%, înaintea principalilor opozanţi de centru-dreapta, social-democraţii, care au obţinut între 26,7% şi 35%, susţinătorii socialişti de la sediul partidului scandau „Victorie, victorie!”.

Formaţiunea de extremă-dreapta Chega, cu 4,5% - 8,5%, ar putea deveni a treia forţă parlamentară, dar este urmată îndeaproape de Iniţiativa Liberală moderată, potrivit sondajelor afişate de cele trei canale principale de televiziune SIC, RTP şi TVI.

Dacă socialiştii nu îşi asigură o majoritate absolută, dar se apropie de pragul celor 116 mandate, premierul Costa ar putea încerca să încheie un pact cu două partide mici de orientare ecologistă, PAN şi Livre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.476 secunde