Preşedintele Israelului transmite un mesaj întregii regiuni în cursul unei vizite istorice în Emiratele Arabe Unite

113
Preşedintele Israelului transmite un mesaj întregii regiuni în cursul unei vizite istorice în Emiratele Arabe Unite - presedintele-1643652163.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, primul şef de stat israelian care vizitează Emiratele Arabe Unite (EAU), a fost întâmpinat, duminică, la Abu Dhabi, de prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed, conducătorul de facto al acestui stat arab, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

La ceremonia oficială de la palatul al-Watan din capitala EAU, evenimentul a fost marcat prin 21 de salve de artilerie, a transmis agenţia de presă oficială WAM.

Potrivit aceleiaşi surse, întâlnirea între cei doi înalţi oficiali a durat peste două ore şi a fost „caldă şi cordială”.

Herzog a declarat că „trimitem un mesaj către întreaga regiune, acela că există o alternativă de pace şi coabitare, iar fiii şi fiicele lui Abraham pot trăi şi locui unii alături de ceilalţi într-o coexistenţă paşnică, spre folosul omenirii”.

De asemenea, el a scris pe Twitter că „Orientul Mijlociu a intrat într-o nouă eră datorită deciziei înţelepte şi curajoase prinţului moştenitor şi a altor lideri de a normaliza legăturile cu Israelul” şi că în timpul vizitei a discutat despre un „parteneriat nou şi îndrăzneţ” între ţara sa şi EAU. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Martie 2016
Stire din Actual : Bloc turn, cuprins de flăcări
Pagina a fost generata in 0.5601 secunde