Patriarhul Kirill, pe lista persoanelor date în urmărire

203
Patriarhul Kirill, pe lista persoanelor date în urmărire - afppatriarhulkirill-1702720741.jpg

Articole de la același autor

Ministerul de Interne din Ucraina l-a plasat vineri pe patriarhul Kirill, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Ruse şi unul dintre susţinătorii războiului declanşat de Kremlin în urmă cu 21 de luni împotriva Kievului, pe lista persoanelor date în urmărire, după ce serviciile de securitate ucrainene l-au acuzat de complicitate la acest conflict, informează Reuters.

Măsura este pur simbolică, întrucât patriarhul Kirill se află în Rusia şi nu riscă să fie arestat. Acesta a fost cel mai recent pas întreprins în campania ucraineană de eradicare a influenţei preoţilor, despre care Kievul susţine că ar menţine legături strânse cu Rusia şi că ar submina societatea ucraineană.

Un mesaj publicat pe lista de persoane date în urmărire de ministerul ucrainean îl identifică pe patriarhul Kirill după nume, îl arată în hainele sale clericale şi îl descrie ca fiind "un individ care se ascunde de organele de anchetă preliminară". Mesajul precizează că patriarhul Kirill a fost declarat "dispărut" din 11 noiembrie.





foto: AFP


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.59 secunde