Ministrul Economiei, Radu Oprea: „Ar trebui să fim în prima linie a reconstrucţiei Ucrainei”

179
Ministrul Economiei, Radu Oprea: „Ar trebui să fim în prima linie a reconstrucţiei Ucrainei” - oprea-ucraina-1702474256.jpeg

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Radu Oprea, consideră că România ar trebui să se afle în prima linie a procesului de reconstrucţie a Ucrainei.

„Trebuie să vorbim şi despre ziua de mâine, iar mâine înseamnă pasul următor, reconstrucţia Ucrainei. Cred că astăzi România este binecuvântată, geografia ne este aliat. Pe vremuri eram la graniţa Uniunii Europene, ultima frontieră. Astăzi suntem în prima linie şi tot noi ar trebui să fim în prima linie a reconstrucţiei Ucrainei”, a spus ministrul Economiei la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată la Sinaia.

El a adăugat că, în timpul vizitelor pe care le-a efectuat în Statele Unite şi Germania, a transmis companiilor occidentale că ar putea participa la reconstrucţia Ucrainei cu subsidiarele pe care le au sau le pot deschide în România.

„Mai mult, este vorba şi de ce vor face companiile din România, asta pentru că vrem să facem parte din acest efort. Avem un rol important în construcţii, pentru că vrem să participăm şi cu materiale de construcţii, cu ingineri, cu personal calificat, singuri sau alături de alte companii. Cred că România are astăzi această oportunitate de a deveni cel mai bun centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, care înseamnă beneficii şi pentru poporul român”, a mai spus Radu Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3968 secunde