Concurs Patronii români au câte trei firme, ca să scape de impozite

430

Articole recomandate

Patronii români dețin, în medie, câte trei firme fiecare, potrivit oficialilor Confederației Patronatelor din Industrie, Servicii și Comerț din România (CPISC).
Afirmația se bazează pe o analiză a Registrului Comerțului, din care a rezultat că raportul firme/patroni este de trei la unu.
"Întreprinderile mari maschează investițiile în cheltuieli, astfel încât impozitarea profitului reinvestit nu îi afectează prea mult. Firmele mici și mijlocii preferă să reinvestească profitul în deschiderea unor noi întreprinderi", spun oficialii CPISC.
Soluția propusă este eliminarea impozitării profitului reinvestit , fapt care ar determina o creștere a volumului investițiilor făcute de firme în dezvoltare și modernizare. În acest sens a fost făcută o propunere, în februarie 2007, însă actul normativ așteaptă în continuare avizul Camerei Deputaților.
Și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) a efectuat un studiu privind naționalitatea patronilor care controlează IMM-urile din România.
Astfel, circa 13% din întreprinderile mici și mijlocii din România sunt deținute de patroni străini. În medie, capitalul acestora este de două ori mai mare decât al firmelor deținute de români.
"Firmele străine acoperă toate segmentele de activitate economică, o densitate mai mare având cele din servicii și comerț", se arată în studiul CNIPMMR.
Dintre patronii străini, majoritatea vin din Italia și Turcia. "Italienii controlează în jur de 18.000 de întreprinderi, care activează în special în domeniul serviciilor industriale. Patronii turci preferă activitățile de comerț și transporturi", mai spun oficialii CNIPMMR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8506 secunde