Concurs Brațul unei macarale portuare s-a rupt în timpul încărcării navei "Oxl Victory"

692

Articole de la același autor

Vineri, nava "Oxl Victory", sub pavilion Antigua & Barbuda, a intrat la descărcare în dana 39 B, a portului Constanța. Urma să preia 807 tone de echipamente, pentru a le transporta în India.
În jurul orei 21,45, macaraua autopropulsată, de 200 de tone, care aparține operatorului portuar "Umex" SA, executa operațiunea de încărcare a unui echipament de aproximativ 70 de tone. Deodată, brațul macaralei s-a rupt și echipamentul a căzut în magazia navei, împreună cu pastica și o parte dintre cablurile instalației de ridicat. Greutatea a provocat, în cădere, o tăietură în peretele magaziei, în bordul – babord, și, probabil, o gaură la dublu fund. Brațul macaralei a rupt balustradele și a rămas sprijinit pe copastie.
În momentul incidentului, macaragiul Ion Dincă a sărit din macara, de la mică înălțime. Muncitorul s-a ales cu o lovitură la umăr și a fost transportat la spitalul port.
În urma verificărilor s-a constatat că nu a pătruns apă în magazia navei, după impact. "Oxl Victory", are lungimea de 107,43 metri și lățimea de 19 metri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6014 secunde