Patru fotoreporteri arestați în Georgia sub acuzația de spionaj

312
Patru fotoreporteri, printre care și cel care lucra pentru președintele georgian Mihail Saakașvili, au fost arestați pentru spionaj, a anunțat, ieri, Ministerul georgian de Interne, într-un comunicat, citat de Agerpres.

"Deținuții sunt acuzați că au lucrat sub acoperire pentru serviciile de informații ale unei țări străine, împotriva intereselor Georgiei" , potrivit comunicatului.

Printre deținuți figurează și fotograful personal al lui Mihail Saakașvili, Irakli Ghedenidze, soția sa Natia, la rândul său fotograf, Zurab Kurțikidze, angajat al agenției EPA, și Ghiorghi Abdaladze, aflat pe statul de plată al serviciului de presă al MAE georgian, conform aceleiași surse.

Șakh Aivazov, care lucrează pentru agenția de presă Associated Press, a fost la rândul său reținut, dar a fost eliberat rapid, se precizează în comunicat. Autoritățile georgiene nu au menționat pentru moment în al cui interes lucrau fotoreporterii arestați. Toate cazurile de spionaj din ultimii ani înregistrate în Georgia au fost legate de Rusia, notează Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2649 secunde