Pedeliștii constănțeni au intrat în cursa pentru parlamentare cu "Toate pânzele sus"

830
Democrat-liberalii constănțeni și-au prezentat, sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură, cei 14 aspiranți la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Pedeliștii tomitani au pornit astfel, potrivit declarațiilor lor, "cu toate pânzele sus" în cursa pentru mandatele de senatori și deputați. Departe de tiparele lansărilor de candidați, evenimentul s-a distins atât prin mesajele directe ale democrat-liberalilor referitoare la alegerile generale, dar și prin momentele de umor al căror autor a fost actorul Jean Constantin, interpretul memorabilului Ismail din ecranizarea roma-nului lui Radu Tudoran.

Vasul "Speranța" a ridicat ancora la Constanța
Cei zece candidați la fotoliile de deputați - Ionel Manafu (colegiul 1), Senol Zevri (colegiul 2), Adrian Sponte (colegiul cu numărul 3), Constantin Chirilă (colegiul 4), Zanfir Iorguș (colegiul 5), Gigi Chiru (colegiul 6), Laurențiu Mironescu (colegiul cu numărul 7), Paloma Petrescu (colegiul 8), Mircea Iustian (colegiul 9) și Maria Stavrositu (colegiul 10) - și, respectiv, cei patru aspiranți la un mandat de senator - Tudorel Calapod (colegiul 1), Dorel Onaca (colegiul 2), Daniel Florea (colegiul 3) și Mircea Banias (colegiul 4) s-au înrolat sâmbătă, conform decla-rațiilor lui Mircea Banias, președinte al Organizației Județene a PD-L, "în lupta pentru protejarea cetățea-nului". "Ei cu ei, noi cu voi" și "PD-L ține cu tine" au animat atmosfera lansării ca și, de altfel, prezentările fiecărui candidat în parte. Coborâți, la propriu, dintr-o corabie botezată "Speranța", ceva mai direcți ca până acum și, e drept, mult mai inspirați, democrat-liberalii au vorbit despre programele de campanie, programe care presupun, înainte de toate, o regândire a politicii actuale, dezvoltarea proiectelor de infrastructură și, nu în ultimul rând, promovarea unei legi care să fie aceeași pentru toți cetățenii.

"Acasă cu Guvernul Tărigeoană!"
"Să trimitem acasă Guvernul Tărigeoană!" a reprezentat, în cadrul lansării, unul dintre laitmotivele democrat-liberalilor. Considerând că "PNL și PSD sunt cu ei înșiși" și că "lucrează între ei și doar pentru ei (n.r. liberalii și social-democrații)", pedeliștii de la malul mării s-au dezis de actuala clasă politică susținând că vor să facă, așa cum a subliniat și Senol Zevri, candidatul pe colegiul 2 la Camera Deputaților, "o politică pentru semeni, pentru oameni egali întru durere și speranță". Cât privește controversatul sistem legislativ din România, aspirantul la un mandat de senator pe colegiul cu numărul 3 la Senat și anume avocatul Daniel Florea a explicat: "O lege se face pentru cei mulți. Ei (n.r. - PNL și PSD) cu ei fac legea astfel încât ea să aibă cât mai multe portițe și chițibușuri. Ei cu ei la DNA, noi cu voi la guvernarea", a subliniat el.
Nici Laurențiu Mironescu, aspirant la un nou mandat în Camera Deputaților, nu s-a sfiit să-i "înțepe" pe contracandidații PD-L în cursa pentru parlamentare. Astfel, deputatul a afirmat: "Mărturisesc că n-am cască, n-am târnăcop, n-am nici ciocan și n-am nici seceră. Eu am alt inventar: cei 35 de ani petrecuți pe mare de ultimele două generații din familia Mironescu", a menționat, nu fără o undă de umor, Mironescu. Obiectivul "pe termen scurt, mediu și lung" al candidatului pe colegiul 7 la Camera Deputaților este, conform propriilor declarații, "constanța politică, aceea care a făcut posibilă revoluția portocalie din 2004".

Unicul și inconfundabilul Ismail
Jean Constantin, "actorul de cuLoare", așa cum el însuși s-a numit, a participat, și el, la evenimentul de sâmbătă. Lansarea pedeliștilor a prins astfel și mai multă… inten-sitate, interpretul simpaticului turc Ismail din ecranizarea romanului lui Radu Tudoran reușind să stârnească, în rândul celor câteva sute de oameni din sală, numeroase râsete și aplauze.
"Știu că vom putea să despărțim apele: ei cu ei, noi cu voi. E vital ca oamenii din țara asta să fie pe mâni bune", a conchis liderul PD-L Constanța, Mircea Banias, la finalul lansării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4935 secunde