Peste 300 de persoane au fost evacuate din Yemen cu o navă militară a Rusiei

88
Peste 300 de persoane au fost evacuate din Yemen cu o navă militară a Rusiei - rusia-1428842869.jpg

Articole recomandate

Peste 300 de persoane au fost evacuate, duminică, din Yemen cu o navă militară a Rusiei, a anunțat Ministrul rus al Apărării, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Potrivit ministrului, 308 de persoane de diferite cetățenii au fost îmbarcate la bordul navei care se îndreaptă spre Djibouti. Printre ei ase află 45 de ruși, 18 americani, cinci britanici, 159 de yemeniți, precum și cetățeni din țări ex-sovietice și din Orientul Mijlociu.

''Toate persoanele evacuate sunt în stare bună la bordul navei, care le va duce în Djibouti'', a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Rusia a evacuat cetățeni atât pe calea aerului din capitala yemenită Sanaa și pe mare din portul Aden, unde consulatul său a fost lovit pe 29 martie, la trei zile după începerea efectuării de lovituri aeriene de către coaliția arabă.

Arabia Saudită conduce o coaliție de nouă țări arabe, ce întreprinde zilnic lovituri aeriene în Yemen pentru a-i împiedica pe rebelii șiiți Houthi să preia controlul teritoriului yemenit în ansamblu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0997 secunde