Petroliștii români sechestrați în Iran se întorc acasă

333

Articole de la același autor

Cei 20 de cetățeni români, membri ai echipajului platformei iraniene de foraj maritim "Oriental I", care s-au aflat timp de câteva zile în custodia autorităților portuare iraniene, după ce nava lor a fost sechestrată, pentru că s-ar fi aflat ilegal în apele iraniene, au fost, ieri, eliberați.

Potrivit reprezentantului firmei Rig Service din Constanța, care asigură schimbul de echipaj pe platformă, Florin Cârstocea, petroliștii români au fost preluați pentru a fi transportați la aeroportul din Dubai, urmând ca, mâine, să ajungă în România, la familiile lor.
La data de 13 decembrie, Ambasada României la Teheran a fost anunțată de către un cetățean român, membru al echipajului platformei iraniene de foraj maritim "Oriental I", ce aparține firmei "Oriental Oil", că, în data de 10 decembrie, pe parcursul deplasării unor membri ai echipajului platformei, cu nava "Absolut", aceasta a rămas fără combustibil și a acostat în rada insulei Kharg, aparținând Iranului, pentru realimentare.
Drept urmare, echipajul, alcătuit din 20 de cetățeni români, din care trei sunt constănțeni, a fost reținut, iar nava a fost sechestrată pe motiv că se află ilegal în acea zonă, deoarece nu deținea documentele necesare pentru intrarea în apele teritoriale ale Iranului. Astfel, cetățenii români au intrat în custodia autorităților portuare iraniene, care le-a oferit hrană și îngrijirile necesare.
Pentru rezolvarea problemei, Ambasada României s-a aflat permanent în contact telefonic cu membrii echipajului și a informat Ministerul Afacerilor Externe iranian asupra situației, solicitând clarificări.
Platforma "Oriental 1", fostă "Fortuna", care aparținea Petromar, a fost vândută, anul trecut, statului iranian și efectuează foraje în nordul Golfului Persic. Printre membrii echipajului se află și 20 de români, care pleacă periodic din țară, pentru a lucra pe platforma marină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2428 secunde