România - Serbia, în preliminariile Campionatului Mondial 2010

Piți caută mutarea câștigătoare

356

Articole de la același autor

O săptămână de antrenamente nu i-a fost suficientă selecționerului Victor Pițurcă pentru a alcătui formula ideală de echipă. Cu o zi înainte de meciul cu Serbia, tehnicianul era indecis asupra 11-lui de start.

Selecționerul Victor Pițurcă este nehotărât în privința garniturii pe care o va trimite în teren din primul minut al partidei cu Serbia.
"Băieții s-au pregătit bine, sper să realizăm un joc bun și să câștigăm cele trei puncte. Încă nu m-am decis în privința echipei, mai sunt câteva posturi la care mă gândesc. Am lucrat toată săptămâna schimbând formația de bază continuu și mă voi mai gândi până mâine (n.r. - sâmbătă) la prânz în această privință. Sunt posturi la care nu m-am decis, atât în apărare, cât și la mijloc și în atac", a explicat tehnicianul.
Piți știe că un eșec sau o remiză ar scoate România din calculele calificării la CM, însă este convins că, până la finalul preliminariilor, se vor mai înregistra rezultate neașteptate: "O înfrângere ne-ar anula șansele de calificare, însă în această grupă se vor mai întâmpla multe. Toate jocurile vor fi pe muchie de cuțit și vor apărea surprize. Cine ar fi crezut că Austria nu va câștiga în Ins. Feroe?"
Despre sârbi, Victor Pițurcă spune că au una dintre cele mai bune linii ofensive din Europa: "De la mijloc în sus, toți jucătorii lor sunt importanți, puternici, capabili să facă diferența prin execuții personale. Zigic, Krasic, Pantelic sau Stankovic sunt vedete la cluburile lor, dar cred că jocul poate fi decis dintr-o fază fixă. Ei se mulțumesc și cu un egal, variantă pe care noi o excludem".

Gazonul, într-o stare mulțumitoare
Victor Pițurcă a mai spus că terenul de joc se prezintă în condiții mulțumitoare și că se așteaptă ca tribunele să fie arhipline.
"Starea gazonului nu e perfec-tă, dar și noi, și sârbii jucăm pe același teren. E un meci important și cred că vor veni foarte mulți suporteri să ne susțină, așa cum s-a întâmplat la toate partidele disputate la Constanța", a declarat selecționerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3259 secunde