Ploaia torențială de aseară a inundat Constanța

853
Aseară, timp de mai bine de două ore, ploile care au căzut la Constanța au făcut ca gurile de canalizare să nu poată capta apa care s-a strâns pe străzi.
Prin urmare, echipele de intervenție aparținând RAJA au acționat pe b-dul Brătianu - în cartierul Palas, b-dul Mamaia - între Capitol și Delfinariu, str. Lacului - între stația Peco și str. Primăverii și b-dul Aurel Vlaicu - în zona parcului de mașini.
Potrivit Irinei Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA Constanța, din cauza avizelor nefavorabile privind prognoza meteo, la nivelul municipiului Constanța, 20 de echipe dotate cu toate utilajele necesare au fost pregătite pentru a interveni în orice fel de situație.
Și dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost luat cu asalt de sesizările oamenilor. Ei spuneau că pe străzi apa curge șuvoaie și erau îngrijorați că locuințele lor ar putea fi inundate.
În județ, șoferii prinși în trafic și surprinși de furtună au avut de suferit din cauza furtunii și a ploilor abundente. Multe crengi din copaci au fost rupte și au ajuns pe carosabil, iar cozile de mașini s-au întins pe kilometri întregi.
Autospecialele ISU "Dobrogea" au intervenit cu precădere în orașele Constanța și Cernavodă. În Constanța, probleme majore s-au înregistrat pe bulevardul 1 Mai și strada Verde, unde mai multe locuințe au fost inundate; de asemenea, complexul "Marvimex" a fost și el afectat de apele provenite din ploi; subsolul unei biserici de pe strada Soveja s-a umplut cu apă și a fost necesară intervenția pompierilor militari. Aceeași problemă s-a semnalat și la Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde cadrele medicale au sesizat că subsolul este inundat.
Și în Cernavodă, situația a fost asemănătoare, ne-au declarat, aseară, în jurul orei 20, lucrătorii de la ISU "Dobrogea". Situațiile însă abia erau centralizate la închiderea ediției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9459 secunde