Ploile torențiale fac din ce în ce mai multe victime. Peste 25 de morți, în urma alunecărilor de teren

135
Ploile torențiale fac din ce în ce mai multe victime. Peste 25 de morți, în urma alunecărilor de teren - ploaietorentialafaruri-1497622080.jpg
Cel puțin 14 persoane, majoritatea copii, au murit în Niger, iar alte 11 și-au pierdut viața în Coasta de Fildeș ca urmare a ploilor abundente care au provocat prăbușirea unor locuințe și producerea de alunecări de teren, potrivit AFP, citat de agerpres.


În Niger, au fost confirmate 14 decese, conform datelor Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) la Niamey, care precizează că alte patru persoane sunt date dispărute. Autoritățile anunțaseră, miercuri, moartea a nouă copii, la Niamey.


În Abidjan, capitala economică a Republicii Coasta de Fildeș, bilanțul arată 11 persoane decedate. "Ploile abundente de la 10 iunie la 13 iunie au cauzat moartea a trei persoane, inclusiv a unui cuplu de persoane în vârstă", a declarat pentru AFP comandantul Vital Oulad din cadrul departamentului de pompieri militari din Abidjan. Acesta a precizat că o persoană este dată dispărută.


Bilanțul publicat anterior anunța că ploile abundente au provocat moartea a opt persoane, alte câteva sute fiind sinistrate.


Marea majoritate a victimelor sunt locuitori din ghetouri, zone cu infrastructură proastă și cu locuințe ridicate la baza dealurilor, în regiuni instabile în caz de ploi abundente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4301 secunde