Poroșenko: Situația în estul Ucrainei s-a schimbat radical de la armistițiu. Majoritatea trupelor ruse au părăsit țara. Regiunea va rămâne parte a Ucrainei

82
Poroșenko: Situația în estul Ucrainei s-a schimbat radical de la armistițiu. Majoritatea trupelor ruse au părăsit țara. Regiunea va rămâne parte a Ucrainei - kepa201405251561024x799-1410346868.jpg

Articole recomandate

Situația în estul Ucrainei s-a "schimbat radical" de la intrarea în vigoare a armistițiului cu separatiștii proruși, vineri, și-a exprimat satisfacția președintele Petro Poroșenko. Președintele Ucrainei a anunțat că va supune Parlamentului un proiect de lege care să garanteze mai multă autonomie estului separatist prorus, dar a precizat că această regiune va rămâne în cadrul țării.


"Situația pe front s-a schimbat radical. Înainte de anunțarea armistițiului, Ucraina pierdea zilnic zeci de vieți de eroi", a declarat șeful statului. Dar "Ucraina nu a făcut nicio concesie asupra integrității sale teritoriale", iar estul țării va rămâne "parte a Ucrainei", a subliniat el.

"Nu poate fi vorba despre o federalizare sau vreo separare (a regiunilor din est). Legea privind o administrație autonomă temporară pentru districtele Donețk și Lugansk (două fiefuri ale rebelilor) prevede un statut care menține aceste regiuni în Ucraina", a afirmat el.


Kievul și separatiștii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede în primul rând o încetare a focului, respectat în general, în pofida acuzațiilor reciproce de încălcare. Dacă persistă, armistițiul riscă să confirme pierderea controlului de către Kiev a teritoriilor aflate în prezent sub controlul rebelilor proruși din estul țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2541 secunde