Portugalia a cerut ajutor financiar Comisiei Europene

458
Portugalia a cerut ajutor financiar Comisiei Europene - 129535a1d5eeb3c0224d7493081203c2.jpg
Guvernul portughez a decis să adreseze o cerere de asistență financiară Comisiei Europene, a anunțat primul ministru Jose Socrates, în timpul unei alocuțiuni televizate. Cererea de ajutor a fost imediat confirmată de Bruxelles.
După ce a rezistat luni de zile la presiunile piețelor, dar și în fața partenerilor săi europeni, Jose Socrates a justificat această cerere prin respingerea de către parlament a noului program de austeritate care, a spus el, "a agravat în mod dramatic situația financiară a țării".
"Sunt ferm convins că ea se va agrava și mai mult dacă nu se face nimic", a adăugat Socrates, care a demisionat la 23 martie, după ce a fost dezaprobat de parlament, deschizând calea alegerilor legislative anticipate, prevăzute la 5 iunie.
"După cum știți, m-am luptat pe tot parcursul anului trecut să nu se ajungă aici. Respingerea programului de stabilitate și creștere, precum și criza politică au slăbit țara", reprezentând "o amenințare reală asupra finanțării republicii, a sistemului bancar și a economiei", a declarat primul ministru demisionar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0474 secunde