Serviciile secrete americane sunt în alertă

Posibile atacuri teroriste cu avioane ușoare!

1820
Posibile atacuri teroriste cu avioane ușoare! - terorism-1315139444.jpg
Înaintea împlinirii a zece ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) a emis un buletin de avertizare cu privire la riscurile unor atentate prin intermediul avioanelor ușoare. 


În buletinul de cinci pagini, FBI precizează că nu dispune de informații despre o amenințare concretă, iar măsurile de securitate luate cu această ocazie au un caracter preventiv. 
Documentul mai precizează că serviciile americane de informații au, totuși, date referitoare la faptul că rețeaua teroristă Al Qaida lua în considerare anul acesta o serie de atentate cu avioane ușoare, închiriate de la diverse firme, la bordul cărora intenționa să ampla-seze explozibili înainte de a le trimite spre ținte. 
Un punct separat în avertismentul privind posibilele atentate îl constituie faptul că Al Qaida și-a manifestat din nou interesul pentru instruirea militanților săi pentru zbor, precum și pentru recrutarea de persoane din Occident în acest scop. 
Atacurile teroriste prin intermediul avioanelor ușoare nu este o schemă nouă în planificarea rețelei Al Qaida. În 2002, autoritățile americane anunțaseră de-jucarea unui atentat tero-
rist împotriva unui distrugător SUA staționat în Golf. În 2003, a fost dejucat un atac terorist împotriva Ambasadei SUA din Pakistan, în care se intenționa, de asemenea, utilizarea unui avion ușor cu explozibili, potrivit autorităților de la Washington. 
v v v
Pe fondul acestor informații alarmante, autoritățile SUA au suplimentat măsurile de securitate pe teritoriul țării în ajunul împlinirii a zece ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, când două avioane de pasageri detur-nate de un comando terorist au intrat în turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Al treilea avion de pasageri deturnat de teroriști a lovit clădirea Pentagonului. 
În aceeași zi, în Pennsylvania, a căzut un alt avion de pasageri deturnat de către teroriști. Atentatele de acum zece ani s-au soldat cu moartea a peste 3.000 de persoane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Iulie 2011
Stire din Actual : Europa, în stare de alertă
Pagina a fost generata in 0.7182 secunde