Poziție comună franco-germană pentru salvarea Greciei

865
1
Poziție comună franco-germană pentru salvarea Greciei - merkelsarkozy-1311258133.jpg
Președintele francez Nicolas Sarkozy și cancelarul german Angela Merkel au reușit - în noaptea de miercuri spre joi, după mai multe ore de dis-cuții - să ajungă la o poziție comună asupra modalităților de salvare a Greciei, a indicat o sursă din delegația franceză pentru AFP.

Această poziție - care nu a fost detaliată - va fi "supusă atenției, în cursul nopții, președintelui Consiliului Europei, Herman van Rompuy", potrivit aceleiași surse, ea urmând să servească drept bază discuțiilor summit-ului conducătorilor zonei euro, joi, la Bruxelles.

Nici Președinția franceză, nici Cancelaria germană nu și-au anunțat vreo intenție de a emite un comunicat cu privire la acordul stabilit.

Nicolas Sarkozy și Angela Merkel s-au întâlnit miercuri, la Berlin, lor alăturându-li-se, în cursul serii, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet. Obiectul discuțiilor era elaborarea unei poziții franco-germane comune cu privire la salvarea Greciei și la soluționarea crizei datoriei care afectează zona euro.

Modalitățile de participare a creditorilor privați ai Greciei la un nou plan de ajutor era subiectul cel mai disputat între Paris și BCE, pe de o parte, și Berlin, de cealaltă.

Comentează știrea

admirator
22 iulie 2011
HAHAHA!

Alti bani aruncati pentru "rau/platnici". Grupul PIIGS (Portugalia,Irlanda,Italia,Grecia,Spania) este favorit? Daca Romania ajungea la astfel de datorii, ce se intimpla? Dar ajungea? Pe urma suntem blamati ca nu stim sa ne organizam... cu atitia bani aruncati, cred si eu ca tarile respective sunt in frunte la mod de viata.Sau Franta si Germania si-au salvat bancile iresponsabile? Pe usa asta, intra subiectivismul... de acum sa te tii! Si atentie BNR! De ce ati aruncat toti dolarii? Daca se prabuseste euro, ce faceti cu beciurile pline de hirtie igienica?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde