PPE îl exclude pe eurodeputatul polonez propus de Varșovia în locul lui Tusk

88
PPE îl exclude pe eurodeputatul polonez propus de Varșovia în locul lui Tusk - jaceksaryuszwolski-1488814418.jpg

Articole recomandate

Partidul Popular European (PPE, de centru-dreapta) l-a exclus luni din rândurile sale pe eurodeputatul polonez Jacek Saryusz-Wolski din cauza candidaturii acestuia la președinția Consiliului European, susținută de Varșovia împotriva actualului deținător al funcției, ex-premierul polonez Donald Tusk, sprijinit de PPE, transmite Agerpres.ro.



'Regret profund lipsa de loialitate și de respect a dlui Saryusz-Wolski', a declarat președintele PPE, Joseph Daul, anunțând 'revocarea' din partid după o 'reuniune de explicații' cu eurodeputatul polonez.

Saryusz-Wolski, până în prezent vicepreședinte al PPE, cel mai mare partid politic paneuropean, și-a anunțat la rândul său, la televiziunea poloneză, 'demisia dată fiind situația actuală', demisie oficializată printr-o 'vizită de adio'.

Polonia, ale cărei relații cu Bruxelles-ul s-au răcit după sosirea la putere a partidului 'Lege și Justiție' (PiS), a creat o situație inedită sâmbătă atunci când l-a propus pe Jacek Saryusz-Wolski pentru funcția de președinte al Consiliului European, structură ce reunește șefii de stat sau de guvern din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

Primul mandat de doi ani și jumătate al lui Tusk expiră în luna mai, iar actualul președinte al Consiliului European se bucură de sprijinul confortabil al majorității statelor membre pentru un al doilea mandat.

Un vot în acest dosar este prevăzut pentru joi în cadrul Summitului UE de la Bruxelles.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2391 secunde