Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat

98
Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat - salamfayyad-1364886425.jpg
Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat în urma unor dureri de stomac, dar viața sa nu este pusă în pericol, a anunțat luni seara o sursă din cadrul spitalului din Ramallah, în Cisiordania.

Salam Fayyad "suferă de o infecție benignă la stomac și este tratat cu antibiotice", a declarat pentru AFP un medic de la spitalul general din Ramallah, unde este internat premierul.

Fayyad, în vârstă de 61 de ani, ar putea să rămână o noapte în spital pentru a se odihni și a fi supravegheat de medici, a precizat sursa citată.

Premierul palestinian, un fumător împătimit, a fost victima unei crize cardiace în timpul unei vizite private în Statele Unite în mai 2011, dar și-a revenit rapid.

Fost funcționar al FMI, Fayyad este un economist respectat de comunitatea internațională pentru că a epurat finanțele Autorității Palestiniene și a ameliorat securitatea în Cisiordania.

El conduce Guvernul Autorității Palestiniene din iunie 2007, după preluarea controlului asupra Fâșiei Gaza de către islamiștii din Hamas.

Zvonurile s-au multiplicat în ultimele zile la Ramallah în legătură cu o eventuală plecare a lui Salam Fayyad din această funcție în urma divergențelor cu liderii mișcării naționaliste Fatah a președintelui Mahmoud Abbas.

Confruntată cu dificultăți bugetare cronice, Autoritatea Palestiniană traversează una dintre cele mai grave crize financiare de la înființarea sa, în 1994.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6794 secunde