Premierul turc promite cele mai dure contramăsuri, după incidentul de la Rotterdam

243
Premierul turc promite cele mai dure contramăsuri, după incidentul de la Rotterdam - turcia1024x1024-1489316247.jpg

Articole recomandate

Turcia va lua cele mai dure contramăsuri după decizia autorităților olandeze de a împiedica intrarea ministrului turc al familiei, Fatma Betul Sayin Kaya, în clădirea consulatului turc de la Rotterdam și de a o escorta în afara teritoriului Olandei, a declarat duminică premierul Binali Yildirim, informează Reuters și DPA.


"Am protestat în modul cel mai puternic față de această situație și le-am transmis autorităților olandeze că vor exista contramăsuri dure (...) Vom răspunde pe măsură acestui comportament inacceptabil", a afirmat premierul Yildirim, într-un comunicat emis duminică.


"Așa-zișii noștri prieteni europeni, care cu fiecare ocazie vorbesc despre democrație, libertate de exprimare, drepturile omului, au rămas încă o dată repetenți în fața acestui eveniment", a adăugat Yildirim.


Astfel de evenimente ajută Turcia să descopere cine îi sunt "adevărații prieteni", a mai spus premierul, care le-a adresat un apel la calm turcilor din Germana și Olanda.


Autoritățile olandeze au expulzat-o sâmbătă noaptea pe Fatma Betul Sayan Kaya, ministrul turc pentru probleme sociale și familie, înapoi în Germania, a anunțat la primele ore ale zilei de duminică primarul orașului Rotterdam.


În fața consulatului Turciei din Rotterdam, poliția călare a dispersat câteva sute de manifestanți care cereau să o vadă pe Sayan Kaya. Aceasta a fost împiedicată să li se adreseze.


Ministrul, împreună cu mai mulți membri ai familiei, intrase în Olanda la bordul unui autoturism. Ea intenționa să participe duminică la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituționale supuse unui referendum în data de 16 aprilie.


Olanda i-a interzis vineri aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam. Cu câteva zile înainte, acesta fusese împiedicat să participe la o întâlnire cu conaționalii săi la Hamburg, în Germania, iar ulterior a renunțat și la participarea la un miting la Zurich, în Elveția.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2033 secunde