Presa egipteană: Hosni Mubarak a intrat în comă

475
Presa egipteană: Hosni Mubarak a intrat în comă - b79096266a9f72db72fb9caf9b2b5d34.jpg
Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak ar fi intrat în comă sau chiar ar putea fi pe moarte, potrivit presei, care evocă zvonuri conform cărora acesta ar fi plecat în Germania după ce a renunțat la putere, vineri.

Potrivit ediției de duminică a cotidianului egiptean "Al-Masry Al-Youm", Hosni Mubarak a intrat în comă. Ziarul reia zvonurile conform cărora fostul președinte, în vârstă de 82 de ani, a leșinat de două ori în timpul discursului său de joi, în care anunța că nu va demisiona, cu o zi înainte de a pleca de la putere.
Revista israeliană de limbă franceză "JSS News" susține, la rândul său, că Mubarak este pe moarte, la un spital din Baden, Germania. Zvonurile potrivit cărora Hosni Mubarak ar suferi de cancer sunt vechi, dar "JSS News" precizează că acesta este deja în fază terminală.
În pofida zvonurilor, un oficial din cadrul administrației Barack Obama a declarat, pentru "Washington Post", că Statele Unite cred că fostul președinte egiptean se află în continuare în stațiunea balneară Sharm el-Sheikh, unde deține o locuință. Premierul egiptean a confirmat această informație.
Totuși, mai mulți localnici au declarat, pentru "Washington Post" că, în opinia lor, deși Mubarak a venit în Sharm el-Sheikh imediat după ce a demisionat, el s-a îmbarcat rapid la bordul unui avion către Abu Dhabi, de unde și-a continuat călătoria spre Germania.
La rândul lor, germanii resping aceste zvonuri. "Mubarak nu se află în Germania și nici nu este pe drum", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel. "Este un nou șir de zvonuri. Nu avem nicio informație despre acest lucru și ar avea nevoie de viză, deci ar trebui să știm", a adăugat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9711 secunde