Președinta Ungariei vine din nou în România. Va participa la Şumuleu Ciuc, la pelerinajul închinat Fecioarei Maria

132
Președinta Ungariei vine din nou în România. Va participa la Şumuleu Ciuc, la pelerinajul închinat Fecioarei Maria - pelerinajrusaliisumuleuciuc20217-1684941427.jpg

Articole de la același autor

Informaţia a fost confirmată, miercuri, într-o conferinţă de presă, de rectorul bisericii franciscane din Şumuleu Ciuc, părintele Timár Sándor Asztrik, care a spus că preşedinta Ungariei este de confesiune reformată, dar va participa cu evlavie la pelerinaj.


De asemenea, şi fostul preşedinte al Ungariei, Ader Janos, va participa la eveniment, el fiind prezent în fiecare an, alături de soţie, la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.


Părintele Timár Sándor Asztrik a spus că la procesiune vor veni foarte mulţi pelerini din ţară dar şi din Ungaria, fiind anunţată prezenţa unor pelerini şi din Australia, Suedia sau SUA. De asemenea, foarte mulţi credincioşi, mai ales cei din Harghita, dar şi unii din Ungaria, vor veni pe jos la locul unde se va oficia liturghia din Sâmbăta Rusaliilor.
Acesta a mai arătat că oamenii vin la pelerinaj să se roage Fecioarei Maria şi i-a îndemnat „să fie deschişi la harurile pe care le primesc aici”.


Prezent la conferinţa de presă, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat că la eveniment se aşteaptă participarea a peste 300.000 de persoane, punctând că autorităţile sunt pregătite pentru marele pelerinaj.
Korodi nu a confirmat prezenta preşedintei Ungariei, afirmând că „toate lucrurile sunt organizate de echipa doamnei preşedinte”, dar a spus că, cel mai probabil, vor participa la pelerinaj „foarte mulţi de decidenţi politici şi din România şi din Ungaria”.


Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o istorie de peste 450 de ani, în centrul său fiind statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, aflată în biserica franciscană.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6439 secunde