Asistenții sociali cu drept de liberă practică pot beneficia de vechime în muncă

818
Asistenții sociali cu drept de liberă practică pot beneficia de vechime în muncă - asistentsocial-1684940687.jpg

Articole de la același autor

Titularul cu drept de liberă practică al cabinetului individual de asistenţă socială poate beneficia de vechime în muncă, potrivit unui proiect de lege pentru completarea art. 9 din Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, adoptat în unanimitate de Camera Deputaţilor.


Proiectul de lege urmărește ca perioada în care titularul cu drept de liberă practică al cabinetului individual de asistenţă socială a furnizat servicii specifice să fie asimilată vechimii în muncă, fără a fi luată în considerare perioada în care acesta a avut suspendat avizul de exercitare a profesiei.


Potrivit unui amendament, perioada în care titularii cu drept de liberă practică, organizaţi conform dispoziţiilor din lege, au furnizat servicii de asistenţă socială potrivit prezentei legi constituie vechime în muncă şi în specialitate, cu excepţia perioadei în care aceştia au avut suspendat avizul de exercitare a profesiei, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: serviciile de asistenţă socială furnizate au produs, în anul supus asimilării vechimii în muncă, venituri nete a căror valoare este cel puţin egală cu de 12 ori cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, potrivit legii, pentru anul respectiv; a achitat contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, aferente perioadei prevăzute în lege.


Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4935 secunde