Preşedintele argentinian şi Papa Francisc, întâlnire istorică la Vatican

163
Preşedintele argentinian şi Papa Francisc, întâlnire istorică la Vatican - 1-1707729443.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc s-a întâlnit cu compatriotul său Javier Milei, preşedintele argentinian ultraliberal care nu a fost zgârcit cu insultele la adresa sa în ultimele luni, în cadrul unei slujbe la Vatican, în ajunul unei întâlniri oficiale şi într-un moment în care Argentina traversează o situaţie politică volatilă.

În faţa a sute de credincioşi, un Javier Milei zâmbitor s-a înclinat pentru a primi îmbrăţişarea suveranului pontif în Bazilica Sfântul Petru, la finalul slujbei de canonizare a călugăriţei şi misionarei din secolul al XVIII-lea Maria Antonia a Sf. Iosif, cunoscută sub numele de „Mama Antula”.

Preşedintele argentinian, în vârstă de 53 de ani, efectuează prima sa vizită oficială la Roma la două luni de la preluarea mandatului. El s-a ridicat în picioare în momentul în care Papa - aflat într-un scaun cu rotile din cauza dificultăţilor sale de mobilitate - a intrat în bazilică la începutul ceremoniei. Milei a îngenuncheat apoi în timpul slujbei.

Obişnuit cu ieşirile provocatoare şi impulsive, Javier Milei îl calificase, în timpul campaniei sale electorale, pe papă drept un „personaj nociv, un imbecil care promovează comunismul şi un reprezentant al Celui Rău pe Pământ”.

Milei urmează să se întâlnească şi cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi cu prim-ministrul Giorgia Meloni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4003 secunde