Președintele Băncii Vaticanului a demisionat

264
Președintele Institutului pentru lucrări religioase (IOR), cunoscută ca Banca Vaticanului, Ettore Gotti Tedeschi, și-a prezentat demisia, a anunțat Vaticanul, într-un comunicat citat de AFP.

Consiliul de administrație al băncii "a adoptat în unanimitate un vot de neîncredere în președinte", căruia i s-a solicitat să-și depună mandatul, se precizează în comunicat.

În pofida eforturilor sale de creștere a transparenței, IOR a fost criticată în ultima vreme de media italiene.

Vinerea trecută, presa italiană a dezvăluit noi documente confidențiale ale Sfântului Scaun, la trei săptămâni după ce Papa Benedict al XVI-lea a înființat o comisie de anchetă pentru a face lumină în legătură cu originea scurgerii repetate de documente ale Vaticanului.

La finele lui aprilie, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe cardinalul spaniol Julián Herranz, fost președinte al Consiliului Pontifical pentru Texte Legislative, în fruntea comisiei care va investiga modul în care presa italiană a intrat în posesia unor informații secrete ale Vaticanului.

Astfel, recent, postul de televiziune La Sette a publicat scrisori trimise Papei Benedict al XVI-lea de actualul nunțiu (ambasador) în SUA și fost secretar general al Guvernoratului Cetății Vaticanului, Carlo Vigano, în care denunță "corupția, lentoarea și proasta gestiune" din administrația Sfântului Scaun. Într-una dintre aceste scrisori, se vorbește și despre faptul că "membrii Comitetului de Finanțe și Gestiune", care gestionează fondurile bănești ale Vaticanului, "sunt preocupați mai mult de interesele lor decât de cele ale noastre", iar în luna decembrie 2009 aceștia au irosit 2,5 milioane de dolari într-o operațiune financiară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Papa Benedict al XVI-lea suferă de artroză
Pagina a fost generata in 0.3958 secunde