Președintele ceh va numi miercuri un guvern de tranziție

62
Președintele ceh va numi miercuri un guvern de tranziție - jirirusnok-1373387925.jpg

Articole recomandate

Republica Cehă va avea mâine un nou guvern, cu un pronunțat caracter tehnic, condus de social-democratul Jiri Rusnok, după demisia șefului guvernului conservator Petr Necas în urma unui scandal de corupție, a informat președinția cehă marți la Praga, potrivit EFE.

Președintele țării, Milos Zeman, va numi miercuri la ora 09:00 GMT, la Castelul din Praga, executivul 'de tehnocrați', a spus purtătorul de cuvânt al președinției, Hana Burianova, într-un comunicat. Acest guvern are un caracter mai mult tehnic decât politic, deși cuprinde o serie de miniștri afiliați Partidului Social Democrat. Cabinetul interimar va trebui să obțină aprobarea parlamentului în termen de 30 de zile.

Misiunea imediată a acestui executiv de tranziție va fi aprobarea bugetelor generale. 

Ultimele zile ale guvenului în exercițiu, o coaliție de centru dreapta, au fost marcate de polemică și de cererea Parchetului de a i se retrage imunitatea parlamentară lui Petr Necas, pentru a fi anchetat. 

Petr Necas este suspectat de corupție, după ce șefa cabinetului său, Jana Nagyová, a folosit serviciile de informații militare pentru a spiona terțe persoane, printre care soția lui Necas. El mai este suspectat de trafic de influență, deoarece a plasat politiceni incomozi ai coaliției în posturi înalte ale sferei publice pentru a le câștiga loialitatea și, în acest fel, pentru a evita o eventuală cădere a guvernului în urma unei moțiuni de cenzură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Iunie 2013
Stire din Actual : Premierul ceh a demisionat
Pagina a fost generata in 0.4389 secunde