Președintele Hollande a grațiat o femeie care și-a ucis soțul violent. Povestea teribilă a acesteia

169
1
Președintele Hollande a grațiat o femeie care și-a ucis soțul violent. Povestea teribilă a acesteia - gratierefranta-1454332990.jpg
Președintele francez François Hollande i-a acordat lui Jacqueline Sauvage, condamnată la 10 ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul violent, o grațiere parțială, tradusă prin reducere de pedeapsă, relatează AFP și Reuters.

"Președintele Republicii a dorit, în fața unei situații umane excepționale, să facă posibilă, în cel mai scurt timp, revenirea dnei Sauvage în sânul familiei", a anunțat Palatul Elysée, într-un comunicat.

Aceasta înseamnă că Jacqueline Sauvage, în vârstă de 68 de ani, ar putea beneficia de eliberare condiționată de la mijlocul lunii aprilie, au precizat avocatele sale.

În septembrie 2012, a doua zi după sinuciderea fiului său, Jacqueline Sauvage și-a ucis soțul cu trei gloanțe în spate, după 47 de ani de infern conjugal și de violențe, inclusiv sexuale, cărora le-au căzut victime și cei patru copii ai cuplului.

Confirmarea, la 3 decembrie 2014, de către o curte de apel a condamnării femeii la 10 ani de închisoare le-a revoltat pe cele trei fiice ale sale, Sylvie, Carole și Fabienne Marot.

Cazul lui Jacqueline Sauvage a suscitat un val de emoție și o amplă mobilizare în Franța. Fiicele sale i-au adresat președintelui o cerere de grațiere, sprijinită de numeroși parlamentari și de personalități ale vieții civile, și susținută de o petiție care a strâns 400.000 de semnături.

După anunțul de duminică seară, fostul ministru francez al justiției, Christiane Taubira, care a demisionat săptămâna trecută din guvern, a reacționat pe Twitter, declarându-se fericită că, în pofida tuturor avizelor rezervate, președintele a dat câștig de cauză argumentelor sale.

"În sfârșit! Sub presiunea opiniei publice mobilizate, Hollande a cedat. Sunt fericită pentru Jacqueline Sauvage și pentru cauza femeilor", a postat și Nathalie Kosciusko-Morizet, fost ministru de dreapta, care a vizitat-o pe condamnată în închisoare.

Comentează știrea

stela
2 februarie 2016
colaborare

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati Cerinte: - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt informatii trimiteti textul ,,info’ la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore SUCCES!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9596 secunde