Preşedintele Macron reafirmă sprijinul Franţei pentru aderarea Republicii Moldova la UE

208
Preşedintele Macron reafirmă sprijinul Franţei pentru aderarea Republicii Moldova la UE - 1-1702197054.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reafirmat sprijinul guvernului său pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în ajunul Consiliului European din 14 şi 15 decembrie, care va aborda atât această candidatură de aderare, cât şi pe cea a Ucrainei, transmite agenţia EFE.

Într-o convorbire telefonică, Macron i-a transmis „deplinul său sprijin” pentru integrarea europeană preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Palatul Elysee.

„Şeful statului a lăudat, înainte de toate, numeroasele progrese ale Republicii Moldova în reforma sistemului judiciar, a sistemului economic şi a luptei împotriva corupţiei”, se arată menţionează în comunicat.

Macron s-a declarat, de asemenea, „pe deplin dispus să consolideze cooperarea administrativă între cele două ţări, punând experţi detaşaţi la dispoziţia Republicii Moldova pentru a ajuta la impulsionarea reformelor în curs”.

„În fine, cei doi şefi de stat s-au referit la relaţiile bilaterale excelente dintre Franţa şi Republica Moldova, în special în domeniul economic, cultural şi al apărării”, a detaliat Elysee.

În declaraţie se mai aminteşte că, în timpul ultimei preşedinţii franceze a Consiliului Uniunii Europene, Macron a contribuit în mod semnificativ la obţinerea statutului de candidat la aderare a Republicii Moldova, în iunie 2022.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6893 secunde