Președintele PPE, Joseph Daul, va părăsi Parlamentul European

76

Articole recomandate

Francezul Joseph Daul, pre-ședintele Partidului Popular European (PPE), o formațiune pan-europeană de centru-dreapta, a anunțat că nu va mai candida pentru un mandat în PE, unde este lider al grupului PPE începând din 2007, au anunțat surse din anturajul politicianului.

În vârstă de 66 de ani, Daul a anunțat această decizie la Strasbourg, în cadrul unei reuniuni a șefilor delegației grupului parlamentar al PPE, cel mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, care însă nu dispune de o majoritate absolută.

Daul a explicat că vrea să-și dedice tot timpul președinției PPE, funcție în care a fost ales la 12 noiembrie, succedându-l pe fostul premier belgian Wilfried Martens, decedat la 9 octombrie.

"La început credea că-și va putea asuma ambele roluri, așa cum a făcut-o predecesorul său de-a lungul mai multor ani, însă amploarea consi-derabilă a sarcinii l-a determinat să-și schimbe părerea", a declarat unul dintre apropiații săi.

Daul, membru al Parlamentului European începând din 1999, a evocat această posibilitate și în 2009. Însă mai târziu s-a răzgândit, sub presiunea liderilor francez și german din acea perioa-dă, Nicolas Sarkozy și Angela Merkel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6362 secunde