Wilfried Martens, reales președinte al PPE

221
Wilfried Martens, reales președinte al PPE - martens-1350563154.jpg
Belgianul Wilfried Martens a fost reales, miercuri seară, la București, pentru încă un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European. Numărul voturilor exprimate de către delegații la congres a fost de 528, iar Martens, unic candidat, a fost ales cu 91% din voturi. 


În vârstă de 76 de ani, Wilfried Martens este președinte al PPE din anul 1992, când a fost ales la Congresul de la Atena. La scurt timp după anunțul realegerii sale în fruntea PPE, fostul premier belgian a declarat că l-a desemnat secretar general al formațiunii paneuropene pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei funcții. 

PPE este cel mai mare partid politic european și include în prezent 73 de formațiuni din 40 de țări, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 16 șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană și șapte din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene și cel mai numeros grup politic din Parlamentul European.

v v v

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat, la Congresul PPE, că inegalitatea între țările UE nu este sustenabilă, el subliniind că integrarea europeană este, potrivit Tratatului UE, "un proces de convergență".

"Suntem pe calea cea bună pentru crearea unei Uniuni mai puternice între popoarele noastre? Contribuim cu toții? Răspunsul este că da, dar... Da, facem progrese, dar nu suficiente. Aceasta este analiza deosebit de sinceră a situației din Europa. Nu putem ignora că există tendințe serioase privind lipsa de convergență în țările noastre și care alimentează dezbaterea populistă care vizează de fapt sfârșitul acestui minunat proiect european", a afirmat Barroso, în discursul său.

El a dat exemple în acest sens divergențele existente între statele din Zona euro și statele din afara acesteia, noii membri ai UE.

"Da, avem nevoie de o integrare mai mare în Zona euro, dar acest proiect trebuie să fie o modalitate pentru o mai bună integrare, nu de a crea noi ziduri în Europa. Nu mai avem nevoie de ziduri", a spus Barroso.

Președintele CE a cerut solidaritate și în ceea ce privește decizia legată de cadrul financiar UE pentru perioada 2014-2020.

El a mai ținut să atragă atenția că nu trebuie revenit la creșterea economică artificială dinainte de criza economică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8992 secunde