Președintele Yemenului a apărut la televizor cu mâinile bandajate și arsuri pe față

559
Președintele Yemenului a apărut la televizor cu mâinile bandajate și arsuri pe față - saliabdullahsalehlarge-1310143219.jpg
 Președintele Yemenului, grav rănit la începutul lunii trecute într-un atac asupra palatului prezidențial, a apărut joi la televiziune pentru prima dată de la spitalizarea sa în Arabia Saudită, având arsuri pe față și ambele mâini bandajate și mărturisind că a fost supus la cel puțin opt operații.

Ali Abdullah Saleh, aflat la putere din 1978, a fost transportat în Arabia Saudită pe 6 iunie, după ce palatul său prezidențial fusese ținta unui atac cu bombă, în urma căruia președintele și alți demnitari au fost grav răniți. O încărcătură de TNT fusese plasată în interiorul moscheii, unde președintele și alți oficiali își făceau rugăciunea de vineri.

De câteva luni, în Yemen au loc revolte, protestatarii cerând demisia lui Saleh, dar preșe-dintele refuza să plece și a respins câteva soluții negociate.

În alocuțiunea transmisă joi de televiziunea de stat, președintele a spus că e nevoie de dialog pentru a rezolva problemele Yemenului, dar a insistat că trebuie să se ajungă la o soluție de împărțire a puterii "în cadrul Constituției și al legii".

Saleh s-a exprimat cu greutate și nu și-a mișcat mâinile bandajate. El a spus că a fost supus cu succes la cel puțin opt operații. "Am avut arsuri din cauza accidentului. Au fost operați și alți câțiva oficiali, între care președintele Parlamentului, premierul, adjunctul lui și guvernatorul din Sanaa. Mai mult de 87 de oameni au fost răniți", a declarat președintele, aflat încă în Arabia Saudită, la recuperare.

Apariția lui la televizor intervine în condițiile în care începuseră să circule zvonuri că s-ar putea întoarce în curând în țară.

Pe de altă parte, în alocuțiunea sa de joi, președintele a sugerat că este decis să se răzbune. "Vom face față provocării prin provocare", a afirmat Ali Abdullah Saleh.

Apariția lui i-a lipit de televizoare pe locuitori. Străzile erau pustii, toți cetățenii urmărind ce spune președintele. Au văzut însă un om rănit, cu o voce afectată de accident, spre deosebite de persoana dârză cu care erau obișnuiți. În timp ce vorbea, de la palatul prezidențial s-au auzit focuri de armă, dar nu e clar dacă erau de celebrare sau ostile, potrivit CNN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7512 secunde