În loc să le asigure protecție

Polițiștii de pe aeroportul Domodedovo estorcau pasagerii de bani

1408
Polițiștii de pe aeroportul Domodedovo estorcau pasagerii de bani - 75a5c32de4feda13bec18dcd8e2b0f37.jpg
Comitetul de anchetă în domeniul transporturilor din Rusia i-a acuzat pe polițiștii de pe aeroportul Domodedovo, care a fost luni ținta unui atentat sinucigaș sângeros, că au estorcat sume de bani de la pasagerii străini, în loc să le asigure securitatea, a anunțat ieri presa rusă.
"Analiza anchetelor penale deschise contra polițiștilor de pe aeroportul Domodedovo arată că a fost creat un sistem de estorcare a unor sume de bani de la cetățeni din Asia Centrală", a declarat un oficial din cadrul Comitetului, Tatiana Morozova, citată de cotidianul Nezavisimaia Gazeta.
"În loc să protejeze ordinea pu-blică și să asigure securitatea pasagerilor, polițiștii de pe aeroportul Domodedovo comiteau abuzuri, infracțiuni", a dezvăluit ea, fără să precizeze despre ce sume de bani și despre câți polițiști este vorba.
Sute de mii de cetățeni din țări ale Asiei Centrale trăiesc și muncesc în Rusia, pentru a scăpa de sărăcia din țările lor. Ei sunt o țintă privilegiată a polițiștilor corupți, care pretind de la aceștia sume de bani, sub amenințarea cu expulzarea.
După atentatul sinucigaș care a avut loc luni la Domodedovo, în care au fost ucise 35 de persoane, autoritățile au apreciat că direcția aeroportului a dat dovadă de nepăsare în domeniul securității. Presa rusă insistă asupra faptului că atât poliția, cât și serviciile speciale (FSB) sunt de vină pentru că nu au fost capabile să împiedice asemenea atacuri.
În opinia președintelui rus, Dmitri Medvedev, poliția rusă este "cangrenată" de corupție, iar vasta reformă a forțelor de ordine, dispusă în urmă cu un an, nu a fost încă adoptată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5841 secunde