Pe cine vrea Fătuloiu la conducerea IPJ Constanța?

2658
Pe cine vrea Fătuloiu la conducerea IPJ Constanța? - 9691a2eeb59b886c339a67606fc55e69.jpg
// În luna august, comisarii șefi Victor Popescu și George Dorel Popa, au pierdut funcția în fața comisarului șef Dumitru Catană
Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române nu se grăbesc să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de adjunct al IPJ Constanța. Deși, inițial, acesta ar fi trebuit să aibă loc la data de 2 noiembrie, concursul a fost anulat fără niciun motiv.
Recentele declarații ale secretarului de stat, Dan Valentin Fătuloiu, cum că la IPJ Constanța ar trebui schimbată conducerea, a creat o stare de tensiune între polițiștii de la malul mării. Oamenii fac tot felul de scenarii.
"Dacă ar fi să-i demită pe Dumitru Catană și Adrian Rapotan, așa cum se vehiculează, practic, instituția ar rămâne fără șefi. Nu vedem rostul acestor schimbări, cu atât mai mult, cu cât șeful IPJ Constanța, comisarul șef Dumitru Catană, doar ce a fost numit la conducerea instituției. Practic, nici n-a avut timp suficient să demonstreze de ce este capabil. Ne-am săturat să vină în fiecare an alt șef, și fiecare să facă experimente cu noi. Probabil, Fătuloiu avea alte planuri înainte de a veni comisarul șef Catană, la Constanța, iar șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, i le-a stricat. Mulți dintre noi știm pe cine ar fi vrut Fătuloiu să pună la Constanța, dar acel om a mai fost și a demonstrat de ce este capabil", a spus sub protecția anonimatului unul dintre polițiștii de la IPJ Constanța.

Popescu și cu Popa
În ceea ce privește persoana pe care chestorul Fătuloiu ar fi vrut să și-o impună la Constanța, polițiștii vorbesc că, de fapt, a avut doi preferați. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a reușit să obțină notă mai mare la concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al IPJ Constanța, competiția fiind câștigată de comisarul șef Dumitru Catană. Concret, ar fi vorba despre comisarii șefi Victor Popescu și George Dorel Popa, ambii cunoscuți ca fiind în grațiile chestorului Dan Valentin Fătuloiu. Cei doi au participat, în luna august, la concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef la IPJ Constanța. Învingător a ieșit însă Dumitru Catană, cu media 8,75. Victor Popescu a luat 7,50, iar George Dorel Popa a obținut media 7,00.
Comisarul șef Victor Popescu s-a mai aflat la comanda IPJ Constanța în urmă cu câțiva ani, iar George Dorel Popa a asigurat, anul acesta, timp de câteva luni, interimatul la IPJ Constanța după plecarea comisarului șef Aurelian Zaheu.

Războiul orgoliilor de la MAI
Conflictul dintre cei mai importanți polițiști ai momentului, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat și șef al Departamentului de Ordine Publică al Internelor, și chestorul Petre Tobă, șeful Poliției Române e unul vechi și ține de orgolii. Recent, Fătuloiu a spus că a cerut ministrului de Interne, Traian Igaș, demiterea șefului Poliției Române, chestorul Petre Tobă. Din câte se pare, victime cola-terale sunt cei care, în acest moment, se află la conducerea IPJ Constanța. În concluzie, rămâne de văzut dacă ministrul Igaș îi va face "jocurile" chestorului Fătuloiu. În caz pozitiv, mai mult ca sigur că până la sfârșitul anului, la conducerea IPJ Constanța se va afla un alt inspector șef, cel de-al patrulea de la începutul anului 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0829 secunde