Razie de proporții a polițiștilor din Constanța

2279
Razie de proporții a polițiștilor din Constanța - c1e40c8ad1582769a2e1d15d3bc01cc4.jpg
Polițiștii din Constanța au efectuat, timp de două zile, o razie de proporții care a vizat creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, cât și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Astfel, în perioada 13-15 octombrie, oamenii legii au constatat 14 infracțiuni și au aplicat 588 de sancțiuni contravenționale. Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiul Constanța și a urmărit prevenirea activităților infracționale, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea bunurilor produs al infracțiunilor.
Drept urmare, polițiștii au făcut verificări în baruri, cluburi și discoteci, unde, în trecut, au fost înregistrate fapte cu violență. De asemenea, ei au acționat în vederea prevenirii faptelor antisociale în zona unităților de învățământ, au efectuat controale la magazinele etnobotanice ce au vizat legalitatea funcționării și amplasării acestora față de unitățile școlare. Totodată, au verificat unitățile de alimentație publică amplasate lângă unitățile școlare în vederea prevenirii servirii cu băuturi alcoolice și țigări minorilor, iar împreună cu factorii de conducere ai unităților de învățământ au verificat absenteismul școlar.
S-a acționat în vederea prevenirii și combaterii prostituției stradale, cerșetoriei, vagabondajului și parazitismului, insistându-se în zonele de interes operativ. Pe linie de circulație rutieră au fost efectuate filtre, dar și activități de identificare a suspecților furturilor de și din autoturisme, precum și societăți comerciale.
Împreună cu polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu efective de jandarmi și sprijiniți de luptători DIAS, polițiștii constănțeni au efectuat acțiuni specifice în zona gării CFR și a autogărilor de pe raza municipiului.
Pe toată durata acestor acțiuni polițiștii au fost sprijiniți de echipaje de ordine publică și poliție rutieră din cadrul IGPR, IPJ Călărași, IPJ Ialomița și IPJ Tulcea.
La acțiunile desfășurate au participat 494 de polițiști, dintre care 142 de ordine publică, 119 de polițiști rutieri, 87 de polițiști de investigații criminale și 146 de la alte structuri de poliție.
În urma activităților desfășurate polițiștii au constatat 14 infracțiuni, au depistat 18 persoane suspecte de comiterea unor infracțiuni, au aplanat 34 de stări conflictuale, au legitimat 1.249 de persoane și au condus la sediul Poliției 112 persoane. Totodată, au fost constatate 588 de contravenții și aplicate sancțiuni în acest sens.
Polițiștii au controlat 412 autoturisme, dintre care 51 înmatriculate în alte state, și au constatat 432 de abateri la regimul rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4281 secunde