Au furat rochia de mireasă a fiicei unui procuror. Acum fac închisoare

2053
Sentință definitivă în dosarul în care trei indivizi au fost judecați pentru furt din locuințe și societăți comerciale.
Este vorba de Ionel și Sever Gheorghiță Ciocârlan, care au fost condam-nați, în luna februarie 2010, de Tribunalul Constanța, la trei ani și opt luni de închi-soare, respectiv doi ani de închisoare cu executare, pe când complicele lor, Mihai Dascălu, a primit doi ani și zece luni de închisoare. Pedepsele men-ționate veneau după ce procurorii au atacat sentința prin care instanța de fond, respectiv Judecătoria Constanța, îi achitaseră pe cei trei.
Magistrații de la Curtea de Apel Con-stanța au judecat, săptămâna trecută, recursurile declarate de inculpați. Ei au respins ca nefondate recursurile lui Severin Gheorghiță Ciocârlan și Ionel Ciocârlan, considerând că pedepsele aplicate de Tribunalul Constanța sunt co-recte, în schimb, au admis recursul lui Mihai Dascălu, dispunând suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultate, respectiv cea de doi ani zece luni de închisoare, stabilind pentru acesta și un termen de încercare de patru ani și zece luni. Decizia este, de această dată, definitivă.
Potrivit anchetatorilor, indivizii res-pectivi au golit, la sfârșitul lunii februarie 2008, mai multe standuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte din cadrul Târgului "Tinimtex", organizat în stațiunea Mamaia. Oamenii legii au spus atunci că marfa sustrasă a fost scoasă pe un geam lăsat deschis intenționat înaintea încheierii programului de vizitare și a fost transportată cu o dubă parcată pe plaja din apropiere.
Cei trei au mai fost acuzați că ar fi comis alte patru furturi din locuințe, însă numărul dosarelor în care sunt implicate numele lor este mai mare.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști, au fost ridicate bunuri care ar proveni din furturi, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.
Printre "victimele" hoților s-a aflat și un procuror constănțean, care, imediat după aflarea sentinței de la Judecătorie, prin care cei trei fuseseră achitați, ne-a declarat că nu-i vine să creadă că au fost găsiți nevinovați.
"Eu, cu mâna mea, am recuperat rochia de mireasă a fiicei mele din casa hoților! Nu înțeleg cum au putut fi găsiți nevinovați!" - ne-a declarat la acel moment respectivul procuror.
Se pare însă că judecătorii de la Tribunal și Curtea de Apel Constanța au cântărit mai bine faptele comise de cei trei, dispunând totuși condamnarea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde