Polițiștii i-au învățat pe directorii băncilor cum să prevină tâlhăriile

2907
Polițiștii i-au învățat pe directorii băncilor cum să prevină tâlhăriile - 913034dd0b1b8c3d5bcccbac38d13b9a.jpg
La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța a avut loc o întâlnire pe tema prevenirii tâlhăriilor cu mână armată, beneficiari fiind administratorii unităților fi-nanciar-bancare.
Principalele teme abordate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizat respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. De asemenea, s-au avut în vedere remedierea unor deficiențe constatate cu ocazia efectuării unor controale și instruirea personalului de pază cu privire la măsurile de securitate.
Polițiștii au insistat asupra importanței respectării prevederilor legale în ceea ce privește securizarea unității și au oferit sugestii pentru adoptarea unor măsuri suplimentare, dorind ca reprezentanții unităților financiar-bancare să conștientizeze faptul că infractorul va evita societățile care ar constitui o țintă dificilă.
De asemenea, reprezentanții unităților financiar-bancare au fost sfătuiți să organizeze instruiri pe-riodice cu angajații, în vederea adoptării unui comportament prudent în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu (manipularea discretă a banilor în unități, sesizarea poliției în cazul observării unor persoane suspecte etc.).
Activitatea se încadrează în "Programul de Prevenire a Furturilor din Locuințe, Societăți Comerciale și a Furturilor de Animale", implementat de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța pe parcursul anului 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3423 secunde